gebruikersnaam
wachtwoord
vergeten?
Meer GeR

Meest gelezen

 • No results available

Finale Europa League: Amsterdam ArenA

De KNVB wil in 2013 of 2014 de finale van de Europa League naar Nederland halen. De vraag is echter nog in welk stadion de finale plaats gaat vinden: de Amsterdam ArenA of de Rotterdamse Kuip.

Mijn voorkeur gaat uit naar de Amsterdam ArenA. Waarom? Dat lijkt me logisch. Het stadion is daarnaast samen met de stad Amsterdam vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Op de Dag van de Duurzaamheid in 2010 heeft de Amsterdam ArenA samen met de gemeente Amsterdam en Stichting Urgenda het programma ‘Vanzelfsprekend duurzaam’ gepresenteerd. De bedoeling van het duurzaamheidprogramma is om de Co² uitstoot te halveren. Verder gaat het stadion de Co² uitstoot compenseren met de allernieuwste zonnepanelen en een eigen windmolen.

Nu is dat allemaal leuk en aardig, maar hoe zit het met de toegankelijkheid voor invaliden en blinden van het stadion? Daar zorgt de Stichting Toegankelijkheid Amsterdam ArenA (STAA) voor. Sinds 2005 zorgt deze stichting ervoor dat het stadion gemakkelijk bereikbaar is voor alle bezoekers, waaronder slechtzienden en mensen in rolstoelen. Aan gastvrijheid dus geen gebrek. Er is ook zeker genoeg plaats voor iedereen, want het station telt 52.960 stoelen. Dat zijn er 1.383 meer dan de Rotterdamse Kuip.

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk ook het feit dat de Arena in het toeristische Amsterdam gelegen is. In onze hoofdstad is veel plek voor een hapje en een drankje en daarnaast kan de sportliefhebber met wat oog voor cultuur zich hier uitleven. Bovendien is er voor de vrouwen meer dan genoeg gelegenheid om lekker te shoppen.

Wij willen natuurlijk weten naar welk stadion jouw voorkeur uitgaat. Lees hier waarom je op de Kuip zou kunnen stemmen en breng je stem uit!

 1. de kuip is gewoon veel mooier en sfeervoller

 2. robert | 18 mei | 12:43
 3. ja, die robert heeft gelijk de finale moet in de kuip worden gespeeld, het is een veel mooier en sfeervoller stadion, en dat is in het eerste opzicht ook het belangrijkst want de mensen komen op de 1e plaats voor het voetbal en wat word gezegt dat het in Amsterdam beter is voor de toeristen moet gelul zijn want als je een echte supporter bent dan maakt het niet uit in welke stad of stadion je komt en dan is het leuk dat je in de beurt ergens wat kan drinken en eten, waarom zou dat alleen in Amsterdam kunnen in Rotterdam en rondom de kuip zijn meer dan genoeg tentjes waar je wat kunt eten en drinken, en in Amsterdam heb je al dagelijks zoveel toeristen, het zou leuk zijn als die anderen wereld stad van Nederland ook eens zou kunnen

 4. diego | 18 mei | 12:56
 5. ja, die robert heeft gelijk de finale moet in de kuip worden gespeeld, het is een veel mooier en sfeervoller stadion, en dat is in het eerste opzicht ook het belangrijkst want de mensen komen op de 1e plaats voor het voetbal en wat word gezegt dat het in Amsterdam beter is voor de toeristen moet gelul zijn want als je een echte supporter bent dan maakt het niet uit in welke stad of stadion je komt en dan is het leuk dat je in de beurt ergens wat kan drinken en eten, waarom zou dat alleen in Amsterdam kunnen in Rotterdam en rondom de kuip zijn meer dan genoeg tentjes waar je wat kunt eten en drinken, en in Amsterdam heb je al dagelijks zoveel toeristen, het zou leuk zijn als die anderen wereld stad van Nederland ook eens zou kunnen worden bezocht door veel buitenlanders.

 6. diego | 18 mei | 12:58
 7. ik zeg de kuip, en dat zeg ik als Ajax supporter, want ik moet toegeven dat er in Nederland maar 1 echte voetbaltempel is en dat is de kuip, en Rotterdam is ook best wel leuk voor de toeristen, en dat zegt een pure Amsterdammer.

 8. menno | 18 mei | 13:03
 9. DE KUIP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. lex | 18 mei | 13:12

Laat een reactie achter