gebruikersnaam
wachtwoord
vergeten?
Meer GeR

Meest gelezen

 • No results available

Finale Europa League: Rotterdamse Kuip

De KNVB wil de finale van de Europa League in 2013 of 2014 naar Nederland halen. De enige twee stadions die aan de eisen van de UEFA voldoen zijn de Kuip in Rotterdam en de ArenA in Amsterdam. Welk stadion verdient de finale het meest? De Kuip natuurlijk!

De finale van de Europa League naar Nederland. Dat zou geweldig zijn. Maar dan moet die wedstrijd natuurlijk wel in de Kuip gespeeld worden.

Rotterdam verdient deze wedstrijd. In de Kuip kan voetbal gespeeld worden zoals het gespeeld hoort te worden. Op echt gras en zonder dak boven je hoofd. Plannen zoals de ArenA heeft om de echte grasmat te vervangen voor kunstgras heeft de Kuip niet. In 2010 is het gras in de Kuip namelijk verkozen tot beste grasmat van Nederland. Ook zijn ze in Rotterdam geen mietjes die bij een klein beetje regen het dak dicht doen. Nee, daar voetballen ze gewoon in de regen. Daar word je hard van.

Dankzij de goede ligging is de Kuip goed bereikbaar. Treinstation Rotterdam Stadion ligt voor de deur, de A16 is op 5 minuutjes afstand en ook met de tram is het makkelijk om het stadion te bereiken.

Groen, duurzaam en 100 procent CO2-neutraal. D66 heeft het plan dat de Kuip het duurzaamste stadion van de wereld gaat worden. Op het dak van de nieuwe Kuip komt zo’n dertigduizend vierkante meter aan zonnepanelen. Ook gaan het water uit de Maas en windenergie uit de Noordzee gebruikt worden voor energie.

Genoeg voordelen dus voor de perfecte finale. Wat denken jullie? Laat ons in de poll hieronder weten welk stadion jouw voorkeur heeft.

Wil je eerst nog lezen waarom je op de ArenA zou kunnen stemmen? Dat lees je hier.

Poll: In welk stadion moet de finale worden gespeeld?

Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier

 1. Klopt, in Rotterdam laten ze immers echt hoogstaand
  Voetbal zien. Je moet ook echt bikkel zijn om 10-0 te verliezen en geen nieuwe sport te zoeken. In amsterdam nemen ze gewoon genoegen met de CL.

 2. Danny | 13 januari | 14:29
 3. Eleni, je hebt helemaal gelijk! De Arena is niets jo! =)

 4. Milou | 13 januari | 15:01
 5. @ Tropical Danny
  Ik geloof dat de stadions hier ter discussie staan, niet de dienstdoende clubs. Jammer hoor, dat internethooli gewauwel.

 6. Stef Stoeptegel | 13 januari | 15:19
 7. 110 procent zeker dat die finale in de kuip moet worden Gespeelt.

 8. ron | 18 mei | 13:08
 9. DE KUIP DE KUIP DE KUIP DE KUIP DE KUIP DE KUIP DE KUIP DE KUIP DE KUIP DE KUIP DE KUIP DE KUIP DE KUIP DE KUIP
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. lex | 18 mei | 13:14

Laat een reactie achter