gebruikersnaam
wachtwoord
vergeten?
Meer GeR

Meest gelezen

  • No results available

Serena Williams slaat terug

Serena Williams maakt na een jaar afwezigheid in juli haar comeback op de tennisvelden. Op dit moment staat Williams zeventiende op de officiële WTA-ranking en de grote vraag is of ze haar status als voormalig nummer één na zo’n lange periode van afwezigheid kan waarmaken. Mocht dit haar lukken, dan komt ze terecht in een illuster rijtje ‘Comeback Kings and Queens’:

Kim Clijsters verloor afgelopen donderdag in de tweede ronde van Roland Garros in Parijs van onze landgenote Arantxa Rus. De huidige nummer twee op de ranglijst staat echter pas sinds twee jaar weer binnen de lijnen. De toptennisster stond tussen 2002 en 2007 enige tijd eerste, maar stopte in 2007 met tennis vanwege een aanhoudende blessure en een zwangerschap. Begin 2009 kwam de Belgische terug en later dat jaar won ze als eerste niet-geplaatste speelster ooit meteen de US Open.

Net als Clijsters was Michael Jordan een wereldster in zijn sport. Tussen 1984 en 1993 was hij dé grote man in het basketball. Hij werd meerdere keren verkozen tot meest waardevolle speler in de NBA en won met de Verenigde Staten twee keer de Olympische Spelen (1984 en 1992). Na de moord op zijn vader begon Jordan in 1993 een korte honkbalcarrière. In 1995 hing hij zijn handschoen aan de wilgen en haalde in ruil daarvoor zijn basketbalschoenen er weer uit. Vervolgens maakte hij de Chicago Bulls nog drie keer kampioen.

In het jaar dat Jordan voor het eerst stopte (1993), werd Lance Armstrong wereldkampioen wielrennen. Ook in de grote rondes deed hij het goed, maar de Amerikaan moest in 1996 noodgedwongen stoppen vanwege teelbalkanker met uitzaaiingen naar zijn hersenen en longen. Na een slopende strijd tegen de ziekte kondigde hij in 1998 zijn terugkeer aan. Een jaar later won hij de Tour de France, een kunstje dat hij de zes jaar daaropvolgend zou herhalen. In 2005 stopte hij weer, maar een tweede comeback kon niet uitblijven. In 2009 stapte hij weer op de fiets, maar de koplopers kan hij sindsdien niet meer bijhouden.

George Foreman, die Muhammad Ali in de beroemde ‘Rumble in the Jungle’ in 1974 niet kon bijhouden, stopte in 1975 met boksen. Een jaar later trok hij de stoute handschoenen weer aan en vroeg vergeefs om een rematch tegen Ali. In 1977 kreeg hij in een wedstrijd zoveel rake klappen tegen zijn hoofd, dat hij naar eigen zeggen in de kleedkamer een bijna-doodervaring had en Gods aanwezigheid voelde. Om aan ‘Gods oproep’ tot een verandering van levensstijl gehoor te geven, stopte hij met boksen en werd hij priester. In 1987 stapte hij op 38-jarige leeftijd weer de ring in en in 1994 won hij als 45-jarige zijn tweede Heavyweight Championship. In 1997 stopte hij definitief. Tegenwoordig kennen we hem vooral als een te zware man die keukenapparatuur verkoopt op tv.

Laat een reactie achter