gebruikersnaam
wachtwoord
vergeten?
Meer GeR

Meest gelezen

 • No results available

Zwembadplassers zijn gewoon lui

Een op de vijf mensen plast in het zwembad. Ook in Tilburg zijn veel mensen te lui om even naar de wc te lopen. Lopen ze wel naar het toilet, dan douchen ze daarna niet. Dit blijkt na een studie van de Water Quality Health Council.

In zwembad Stappegoor wordt erg gelet op de hygiëne. “Ons water wordt continu gezuiverd. Ook hebben we bordjes ophangen dat men moet douchen voordat ze het water in gaan. Verder hebben we elk jaar inspecties. Soms heb je tweeduizend mensen op een dag. Dan is het niet altijd mogelijk om op te letten of ze ook echt douchen en of ze niet in het water plassen.”

Doordat mensen niet gaan douchen na een toiletbezoek komen restjes van de ontlasting in het water. Dit zorgt voor verspreiding van de E. Colibacterie. Dit kan leiden tot buikvliesontsteking of blaasontsteking. Ook douchen veel mensen zich niet voordat ze het water gaan. Hierdoor komt make-up, zonnebrandolie of zweet in het water.

Sorry, there are no polls available at the moment.
 1. Oh Please!

 2. Martijn Peper | 1 juni | 13:27
 3. Soms is het water gewoon koud en wil je het opwarmen om je medezwemmers een plezier te doen. Dan kan je niet anders.

 4. Anonieme Plasser | 1 juni | 13:31
 5. Ik heb geen zwembad. Wat denken jullie nu. Dus wie in mijn badkuip zijn boodschap kwijt wil, is van harte welkom.

 6. Roy Mevissen | 1 juni | 13:54
 7. het is E. Colibacterie 8-)

 8. Tom | 1 juni | 15:39
 9. Beatrix onder zeiken lijkt me wel wat

 10. Pisser | 1 juni | 15:40
 11. @Tom Dat dacht ik ook, word denkt anders.

 12. Audrey Tulkens | 1 juni | 16:08

Laat een reactie achter